Finalisterna

Vi är stolta och glada över att kunna presentera våra åtta finalister. Borlängebornas röster kommer att vägas samman med juryns som gör intervjuer med varje finalist. Röstningen pågick till den 24 oktober och är nu stängd.
 

Vinnaren kommer att ta emot sitt pris på Föreningsdagen i Maserhallen den 6 november.

Evert.jpg

Evert Mellström

IK Brage

Motivering: Vi vill nominera Evert Mellström för hans fantastiska engagemang för IK Brage. Han har varit verksam i klubben i nära 60 år. Evert har nyss fyllt 90 år och gör fortfarande ovärderliga insatser för klubben på daglig basis och är den sanna modellen för hur en eldsjäl ska vara.

- Fotbollen är otrolig och det är fantastiskt att få träffa spelarna och alla runt omkring Brage i stort varje dag. Jag har varit medlem sen februari 1956 så inte tänker jag svika dem nu!

Pär.jpg

Pär Högberg

Borlänge Scoutkår

Motivering: Pär är ledare för scouter i åldrarna 13-15 år, och tidigare även för yngre scouter, sedan närmare 30 år kontinuerligt. Han delar med sig av sin stora kunskap inom scoutliv, segling, friluftsliv, hantverk till ungdomarna. Pär är dessutom kassör sedan minst 25 år tillbaka och sköter den uppgiften lika professionellt som i vilket större företag som helst. Han är också den som alltid ställer upp, det kan vara avdelningsmöten, läger, hajker, styrelsemöten eller en städdag vid scoutstugan - Pär finns där - alltid! Han är inte den som står längst fram och tar åt sig äran, han arbetar tillsammans med oss andra för att skapa en fantastisk verksamhet för Borlänge ungdomar.

- Som scout får man lära sig saker genom att göra dem, arbeta i den lilla gruppen samt vara utomhus samtidigt som man har roligt.

Roger.JPG

Roger Karlsson

Borlänge cykelklubb

Motivering: Roger är starkt involverad i Borlänge cykelklubb. Han har hand om klubbverksamhet, ungdomsträningar och även två stora cykelarrangemang i bl.a Borlänge och Falun som fått världscupstatus. Roger är en otroligt driven ledargestalt som älskar se människor växa i sina prestationer, roller och personligheter.

- Borlänge cykelklubb är kanske Borlänges Trevligaste förening där värdegrunder som ”allas lika värde” och ”glädje” bygger en fantastisk bredd och gemenskap. Här samsas och platsar ALLA: från nybörjare på 5 år, via nybörjare på 55 år till elitcyklister som erövrar EM- och VM-medaljer.

Peter Nyvall Judo.jpg

Peter Nyvall

Borlänge Judo Club

Motivering: Peter är en stor personlighet inom svensk judo och Borlänge Judo Club. Alltid positiv och omtyckt av alla barn och vuxna i klubben. Jobbar hårt med att klubben ska få nya medlemmar, detta gör han med att visa upp klubben vid olika tillfällen. Jobbar mot skolor på olika sätt för att få människor ska förstå vikten av träning. Startat träningar för nyanlända.

- Var säker och trygg i alla fall - Träna Judo! Vi vänder oss till alla! Man är aldrig fullärd. Det finns alltid någon nytt att lära och man kan träna judo hela livet.

Mariann.jpg

Mariann Johansson

Tunabygdens Hembygdsförening Gammelgården

Motivering: Mariann gör ett mycket gott arbete med att styra och bevara Gammelgården i Borlänge. Utan hennes engagemang i våra gamla hus, styrelse och evenemang så hade vi inte haft någon Hembygdsförening. Allt arbete som görs är ideellt. Men att vara ordförande är ett tufft jobb i dessa coronatider. Det går inte att i ord beskriva det jobb som hon lägger ner på att verksamheten skall fungera. Alltid glad och trevlig trots att hon ibland jobbar i motgång. Här gäller det att vara engagerad i vårt rika kulturarv. Många som bor i Borlänge tror att Gammelgården är en självklarhet och betalas av Borlänge kommun men utan en fungerande styrelse med Mariann i spetsen hade vi inte haft någon verksamhet alls här!

Siw.jpg

Siw Geraae-Dahl

Väntjänsten

Motivering: Siv har i många år hängivet arbetat för Väntjänsten. Alltid för klienternas och medarbetarnas bästa. Med sitt kunnande och glada humör är hon ett stort stöd för oss alla.

- Väntjänsten sätter en guldkant på vardagen för de äldre och ensamma i Borlänge.

Anneli.jpg

Anneli Östberg

Friskis och Svettis Borlänge

Motivering: 1993 startade Anneli och vänner upp Friskis och Svettis i Borlänge. Idag är Anneli ordförande i föreningen som har över 7000 medlemmar och 250 ideellt arbetande funktionärer. Med sin otroliga energi och värme får Anneli Borlängeborna i rörelse. Hon gör det dessutom med genuin glädje och har en förmåga att se och ta in precis alla hon möter, ofta ståendes mitt i huvudentrén på Friskis hälsar hon alla välkomna. Anneli lämnar ingen utanför. Med sitt coachande sätt är hon en förebild för många och det är värt att uppmärksammas.

- Rörelse/ träning ger livslust så det är härligt att göra varje dag. När jag kliver in på Friskis ger det mig energi för jag vet att vi gör skillnad på riktigt!

Sverker.jpg

Sverker Löding

All on Board

Motivering: Sverker Löding, tongivande eldsjäl i föreningen All on Board. All on Board är en ung ideell förening som aktiverat barn, ungdomar och vuxna sedan starten 2017. Det året skrev Sverker ett medborgarförslag om att bygga en Folkets Skatepark i Borlänges avsomnade folkpark. Skateparken har under Sverkers ledning hela tiden utvecklats. 2017 byggdes "ytan" för skateboardåkning, 2019 byggdes trärampen och nu senast förvandlades den förfallna fontänen till en skatepool. Sverker är den som hela tiden drivit utvecklingen, skapat kontakter med kommunen, CozMoz, Fryshuset, ABF, andra föreningar, fotograf, konstnärer, press och byggare. Han har också förmågan att samla och leda ideella krafter i själva utförandet. I arbetet med poolen har han jobbat outtröttligt tillsammans med föreningens engagerade medlemmar och kunnig hjälp utifrån. Verksamheten är ständigt inriktad på att utveckla möjligheterna till bra skateboardåkning för alla oavsett ålder, kön och skicklighet. Föreningens logotype som Sverker skapat illustrerar att det finns en plats för alla. Föreningen bedriver och har bedrivit gratis lovskate, nybörjarskate och provapå skate i skatehallen och framför allt i Folkets skatepark. Att Folkets skatepark är uppskattad kan man se då det alla dagar och alla tider pågår spontanaktiviteter med cyklar, kickbikes och skateboard där. Det senaste tillskottet poolen lockar även äldre skatare från hela landet. Ytan och poolen lovordas av etablerade skatare. 

- Vi är en fri, rolig, liten förening som gör bra saker.