Finalisterna

Vi är stolta och glada över att kunna presentera  våra åtta finalister. Från och med torsdag kommer du att kunna rösta på din favorit. Borlängebornas röster kommer sedan att vägas samman med juryn som gör intervjuer med varje finalist. 
 

Vinnaren kommer att ta emot sitt pris på Föreningsdagen i Maserhallen den 31 oktober.

120166625_250916016253692_83483975477069

Christer Damm

Verdandi

Motivering: Christer är för mig en eldsjäl på riktigt, han dömer aldrig någonsin någon oavsett bakgrund, har brunnit för arbete med människor sedan 70talet, det finns alltid en anekdot och många skratt när man umgås och träffar Christer! Han om någon är värd att få bli uppmuntrad i dessa speciella tider vi lever i nu, årets eldsjäl!

120613308_704513746805341_33754649684388

Andreas Ernfridsson

Borlänge Handbollsklubb

Motivering: Utan tvekan den mest fantastiske engagerade personen som brinner för och gör allt för våra handbollsspelare, lägger ner tid och själ utan att ens ha egna barn i klubben. Finns alltid där och har svar på alla frågor, stöttar och peppar. Han är one of a kind och så värd att uppmärksammas och belönas.

Ord som beskriver honom är skicklig, entusiastisk, magisk, engagerad och professionell. Han är en förebild för våra ungdomar inom handbollen.

Jocke_Nyström.jpeg

Jocke Nyström

Borlänge Bandy

Motivering: Jocke jobbar ideellt med hela bandy-föreningen! Han skapar en familjeanda i klubben där alla är välkomna oavsett ålder och kön. Förutom att han driver A-laget som tränare har han under den gångna säsongen varit en eldsjäl att få igång flickbandyn. Ett tjugotal flickor är nu med i organiserad träning. Utöver detta har han under året inbjudit flicklag från hela Sverige att under en helg varit med och spelat matcher mot varandra. Helt unikt för Sverige och flickbandyn. Utan dessa eldsjälar vore en sport som bandyn har i Borlänge kanske ett avslutat kapitel för länge sedan. 

STINA BYLUND.jpg

Stina Bylund

Borlänge Basket

Motivering: Stina har coachat barn och ungdomar i över 20 år. Hon har drivit föreningen framåt och lägger ner otaliga timmar per vecka ideellt. Hon har med den här säsongen hunnit med att coacha nästan alla årgångar med tjejer, födda mellan -85 och -13 samt nästan alla årgångar killar födda mellan -89 och -06, hon har suttit i styrelsen i ca 10 år och även arbetat med otaliga projekt inom idrotten. Hon lägger ner ett otroligt engagemang för att alla som vill, ska ha chansen att spela basket utan att härkomst eller ekonomisk situation ska vara ett hinder. 

Birgitta Andersson.jpg

Birgitta Andersson

Borlänge Musikteater

Motivering: Birgitta är en person som finns där för alla. I rollen som ordförande i Borlänge Musikteater har hon varit med som producent och ställt upp för hela ensemblem under flera år. Trots reumatism låter hon aldrig detta stoppa henne. Hon visar aldrig detta utåt. En glädjespridare och eldsjäl? Ja, en person som ger så mycket kärlek och glädje till andra borde få kallas så.

20200924_192905.jpg

Isak Bohlin

Borlänge Discgolfklubb

Motivering: Isak har de senaste åren lagt i stort sett all sin lediga tid på att bygga Borlänge discgolfbana. Samtidigt som studier (med toppbetyg) på teknik-programmet, fotbollsträningar och bandyträningar. Isak vill att sporten ska vara för alla och han har utbildat sig till instruktör för att fler ska få ta del av sporten. Isak är i allt han gör ett före-döme för andra ungdomar och han förtjänar att bli utsedd till årets eldsjäl!

20200206_110238_edited.jpg

Börje Olsson

IFK Borlänge Alpin

Motivering: Börje har helt ideellt ställt upp för ungdomarna i IFK Borlänge Alpin i över 50 års tid. Han har flera kvällar i veckan, i ur och skur tränat ungdomar både i slalombacken vintertid och även kört barmarks--träning på försäsongen. Han kan och gör allt man behöver göra i en slalombacke i form av snösprutning, reparation av liftar, står i kafeterian, liften, anordnar tävlinga. Han har under flera år också kämpat för de funktionshindrade som han anser ska få åka skidor och har sett till så att dessa ungdomar får tillgång till bra träning och tävling i backen också. 

8.jpg

Sofia Käck

Kvinnojouren

Motivering: Sofia är kvinnan som arbetar i det tysta i Kvinnojouren både med styrelsearbete och som kvinnostödjare.
Hon har gjort det med ett fantastiskt engagemang i många år. Alltid vänlig och med omtanke!