De nominerade är ...

Här hittar du namn och motiveringar för alla de som nominerats för Utmärkelsen Borlänge Eldsjälspris. Vi lägger löpande ut namnen som kommer in via vårt formulär. Du hittar dom i bokstavsordning på förnamnet på den nominerade. Några av namnen har siffror i de beskrivande texterna, det beror på att de blivit nominerade av flera personer och varje siffra är en nominering. Om någon kandidat får fler än 5 nomineringar, så sparar juryn dessa separat. Det kommer med andra ord enbart att visas de fem första nomineringarna här på sidan. 

OBS Detta är inte en omröstning. Den kommer senare. 
Juryn kommer att välja ut åtta finalister som går vidare till omröstning, där borlängeborna får rösta på sin favorit.


Du som vill nominera någon som du tycker är värd uppmärksamheten klickar här så kommer du till ett formulär. Senast den 19 september vill vi ha din nominering. 

Andreas Ernfridsson

BHK Borlänge Handbollsklubb

1. Andreas är en fantastisk positiv kraft inom BHK, där han lägger tid både som tränare och är engagerad i styrelsen. Med sin fina varma personlighet får han människor i sin närhet att växa! Andreas har genom åren lagt otaliga timmar på ideell basis för klubbens räkning, och är verkligen en ovärderlig resurs som förtjänar uppmärksamhet för allt han bidrar med!

2. Andreas är skicklig, entusiastisk, magisk, engagerad och professionell ledare, coach och förebild för våra ungdomar inom handbollen.

3. Utan tvekan den mest fantastiske engagerade personen som brinner för och gör allt för våra handbollsspelare, lägger ner tid och själ utan att ens ha egna barn i klubben. Finns alltid där och har svar på alla frågor, stöttar och peppar. Han är one of a kind och så värd att uppmärksammas och belönas.

4. Andreas Ernfridsson har i många år engagerat sig i Borlänge Handbollsklubb. Han är ett föredöme för ungdomarna han tränar men även för övriga ledare i klubben. Det är en ynnest att få ha förmånen att ha en sådan kompetent och positiv glädjespridare i klubben.

5. Andreas har under större delen av sitt liv varit engagerad i BHK först som spelare sedan som ledare och i styrelsen. Han har ett stort handbollskunnande med en otrolig förmåga att se varje individ i lagen han tränar, vilket innebär att han hjälper tjejerna att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och att han får alla att känna sig delaktiga i lagets framgångar. Detta leder i sin tur till att han får med sig många spelare långt upp i åldrarna. Andreas är väldigt positiv, hjälpsam, lyhörd, omtänksam och rättvis - det är en ynnest att få ha honom som tränarkollegan och inspireras av honom. Utöver allt detta är han engagerad i styrelsen och har många andra uppdrag i klubben som strakt bidrar till utvecklingen av Borlänge Handbolls klubb.

Birgitta Andersson

Borlänge Musikteater

Birgitta är en person som finns där för alla. I rollen som ordförande i Borlänge Musikteater har hon varit med som producent och ställt upp för hela ensemblem under flera år. Trots reumatism låter hon aldrig detta stoppa henne. Hon visar aldrig detta utåt. En glädjespridare och eldsjäl? Ja, en person som ger så mycket kärlek och glädje till andra borde få kallas så.

Bo Dimle

Domnarvets Tennisklubb

Bo Dimle är 79 år, fyller 80 i april 2021 och är en eldsjäl i Domnarvets Tennisklubb, klubben har funnits sedan 1947 och har två tennisbanor i Forssa. Bo har i det tysta arbetat som kassör sedan urminnes tider där han sköter ekonomin exemplariskt genom kostnadsmedvetenhet och har på så sätt lyckats hålla nere hyran per timme till 40kr. Bo har under hela sitt liv arbetat ideellt åt KGOIFs olika sektioner och jag tror aldrig blivit uppvaktad av kommunen för det fina arbetet han gör. Trots sin höga ålder så ställer Bo upp på tennistävlingar där flera generationer ställer upp. Bo förtjänar detta. Tack

Bo Johansson

Borlänge atletklubb

Bosse är våran tyngdlyftningstränare. Han har tränat fram ungdom, juniorer och seniorer till att bli mästare och medaljör i ungdom, Junior och Senior-SM. Är med på träningar och tävlingar oavsett var i Sverige tävlingarna går. Har gått svenska tyngdlyftningsförbundets steg 1 och steg 2 i tränarutbildningen. Skriver träningsprogram till varje individ. En riktig eldsjäl.

Börje Olsson

IFK Borlänge Alpin

1. Börje har helt ideellt ställt upp för ungdomarna i IFK Borlänge Alpin i över 50 års tid. Han har flera kvällar i veckan, i ur och skur tränat ungdomar både i slalombacken vintertid och även kört barmarksträning på försäsongen.Han kan och gör allt man behöver göra i en slalombacke i form av snösprutning, reparation av liftar, står i kafeterian, liften, anordnar tävlingar och utöver det så tränar han ungdomarna i backen. Han har under flera år också kämpat för de funktionshindrade som han anser ska få åka skidor och har sett till så att dessa ungdomar får tillgång till bra träning och tävling i backen också. För mig och många andra är han verkligen en äkta eldsjäl och förtjänar verkligen priset som ELDSJÄL!

2. Där medlemmar kommer och går finns Börje ständigt kvar som en del av klubbens historia och som en del av klubbens framtid. Under sitt mer än 50-åriga aktiva medlemskap i IFK Borlänge Alpin tar han med ett självklart sätt emot nya medlemmar i klubbens verksamhet. Han finns alltid till hands för goda råd och stöttning i såväl de praktiska göromålen i backen som med skidträning i alla dess former. I många år har Börje på olika positioner återfunnits i styrelsen. Han tar sig varje år an de nya styrelsemedlemmarna och ser till att de kommer in i sina uppdrag med stöttning och historik. Han är öppen med att utveckla verksamheten efter de krav som ställs i den moderna idrottsrörelsen men han tar även med en blick bakåt så att historiska fel inte återkommer. Börje nöjer sig inte med att hårt arbeta med backens drift utan han tränar dessutom våra två träningsgrupper; Ungdomar 12-17+ och Gruppen med funktionsvariation (PARA). PARA-gruppens aktiviteter ligger Börje varmt om hjärtat. Börje har varit drivande i att utveckla IFK Borlänge Alpin till en av de största och mest aktiva klubben med verksamhet för funktions nedsättning. De senaste åren har de arrangerat Special Olympic Nationella spel & Riksmästerskap Paralympic.2012 åkte Börje iväg till Sydkorea på Special Olympics med ett gäng ungdomar med funktionsvariation och självklart kom de hem med medaljer. 2017 bar det av till Österike för att delta på Special Olympic Winter World Games där Börje var en av två ledare att leda det svenska laget som även denna gång kom hem med en mängd medaljer. Där klubben har aktiviteter återfinns Börje som drivande eller med en hjälpande hand. Han är en aktiv och engagerad man i hela föreningens verksamhet såväl i de tränande barnens och ungdomarnas skidframsteg som i backens välbefinnande. Börje är den eldsjäl alla föreningar behöver men få har!

Christer Damm

Verdandi

Christer är för mig en eldsjäl på riktigt, han dömer aldrig någonsin någon oavsett bakgrund, har brunnit för arbete med människor sedan 70talet, det finns alltid en anekdot och många skratt när man umgås och träffar Christer! Han om någon är värd att få bli uppmuntrad i dessa speciella tider vi lever i nu, årets eldsjäl!

Christian Kaddik

Bullermyrens IK

Driver en fritidsgård ideellt i idkerberget. Drivande för att få igång fotboll för ungdomar i Idkerberget. Leder bollek där på lördagar. Ledare i Bullermyrens herrar A samt ansvarar för bollek där på söndagar. Populär ungdomsledare i Borlänge.

Daniel Johansson

Borlänge Bandy

Det Daniel gjort för föreningslivet i Borlänge är helt fantastiskt!

Dennis Peil

Stora Tuna scoutkår

Dennis är en mycket omtyckt och driven scoutledare i Stora Tuna scoutkår. Dennis har arbetat idellt med att ge barn och ungdomar en meningsfull och utvecklande fritid. Dennis är en person som år efter år går in med samma glädje och energi i sitt ledarskap. I scouting får barnen och ungdomarna inte bara lära sig att slå knopar utan också att ta hand om varandra, klara sig ute naturen, paddla, klättra, ta ansvar och lära sig att fungera i en grupp. Dennis är en bra förebild om mycket värdefull i våran förening och även för Borlänge.

Elvan Cicen

Forsa BK

1. Finns få människor som lägger fler timmar på ungdomar och integration genom fotbollen.

2. Elvan har vigt sitt liv till ungdomarna i Borlänge och är förmodligen den person som respekteras högst av de samma. Polis, lärare och föräldrar vänder sig regelbundet till till Elvan för vägledning och hjälp att hantera stökiga ungdomar. Elvan spenderar all sin lediga tid på maservallen eller sportfältet och drillar dagligen 100-tals ungdommar från alla världens hörn och är förmodligen den person som betyder mest för integrationen i vår kära stad. Att han dessutom åtagit sig ordförande posten i Forssa och slopat träningsavgifter så att alla barn kan vara med oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar är bara en bisak.

3. Han är osjälvisk och vill hjälpa ungdomar

4. Utifrån den stora ungdomsverksamhet och satsning Elvan gjort under många många år på barn och unga är det svårt att definiera honom som endast eldsjäl, han är inte endast eldsjäl utan en förebild på alla plan för alla barn och ungdomar som får en vettig sysselsättning inom idrotten. Han har med svett och tårar fångat barn och unga, lagt sina 24 timmar dygnet runt på att se dessa unga utvecklas och bilda sig en framtid. Det finns få med Elvans kapacitet att fånga barn och unga, med hederligt och framgångsrikt förhållningssätt till både barn och familjer.

Eva Hisved

Yankee Car Club

1. Eva är den sanna eldsjälen som i många år jobbat inom Yankee Car Club, Borlänge. Föreningen bildades 1976 och sedan dess har Eva varit klippan i vårt förening. Hon ställer upp för ung som gammal, fixar allt och är vår förenings morsa helt enkelt. En eldsjäl utan tvekan

2. Hon gör så mycket för Yankee car club och håller ordning och reda. Hon ger sitt hjärta och själ i det arbete hon gör för klubben. Hon var även med och startade Yankee Car Club för över 40 år sedan. Och hon av nån förtjänar verkligen en nominering som verkligen håller klubben vid liv.

3. För att hon håller i det mesta som här med klubben att göra, å så är hon passionerad hästtjej.

4. För att hon oförtrutet håller styr på alla medlemmar i YCC och Borlänge Dragracing klubb. Hittat på evenemang, kämpat med alla kontakter inom kommunen för klubbens överlevnad. Hon ser till att lokalen hålls i ordningsamt skick, kommer med ständigt nya idéer till aktiviteter som gynnar Borlänges innevånare och klubbens ekonomi. Hon är en profil i Borlänge som jobbarna det tysta, som verkligen behöver lyftas.

Fartun Ahmed Nuur

Tayo Förening Borlänge

Fartun är en utomordentlig eldsjäl. En ung kvinna som inspirerar människorna runt omkring henne villkorslöst. Hon har sedan 6 år tillbaka jobbat ideellt för att hålla igång verksamheten, hållit workshop om vidare studier men har även bidragit med så mycket glädje och motivation till unga som hon är stor förebild för. Utöver hennes högskolestudier är hon socialt engagerad i samhällsfrågor, Dalarnas studentkår och föreningslivet. När hon började verka i föreningen har hon börjat som läxhjälpsledare för yngre barn och har med åren utvecklats enormt. I dagsläget är hon ordförande för den ideella föreningen "Tayo" som jobbar med bland annat med folkbildningsanda genom studiecirklar och läxläsning mm. Hon är en sådan härlig ung dam med mycket kämpeglädje Fartuns utomordentliga intresse, förmåga och engagemang att vara delaktig i en rad olika sammanhang gör att jag med glädje rekommenderar henne till utmärkelsen Borlänges eldsjäl.

Frank Ruijs

Borlänge simsällskap

Med en ofattbar energi håller han upp hela Borlänge simsällskap år ut och år in. Frank har stenkoll på vart enda barn, alla grupper, alla diplom, fixar ungdomsledare m.m Han anordnar 2 gånger om året stora simtävlingar till Borlänge som drar mängder av människor. Tävlingarna håller alltid toppklass då han även fixar vuxna som utbildas till funktionärer. Han har en tät dialog med kommunen och skapar förutsättningar under loven för de barn som ej klarar simundervisningen i skolan. Även flertalet simskolor för barn med NPF diagnoser har han styrt upp. En fantastisk människa som helt jobbar utan egen vinning. Så många timmar som han har är det ytterst få personer som har! Kan varmt rekommendera Frank som årets eldsjäl! 

Fredrik Zetterström

Bullermyrens IK och Borlänge bandy

Fredrik har i över 20 år varit engagerad i Bullermyrens IK. Han började som tränare i bollek och har sedan följt med sonen genom ungdomsfotbollen och är nu tränare för föreningens U-lag. I ”Bullis” finns spelare med alla bakgrunder och i Fredriks ögon är alla spelare lika viktiga och han vill att alla ska ges bra förutsättningar att spela fotboll. För en del är det inte så lätt att klara av att betala avgifterna, eller att skaffa utrustning – och då har Fredrik ställt upp och hjälpt till. Ibland med att få hjälp att göra en avbetalningsplan – och ibland med att se till att fixa ett par fotbollsskor till den som inga har. Många ungdomar i de lag där han har varit tränare har haft svårt att få skjuts och då har Fredrik agerat taxi. Han åker runt och hämtar upp de som behöver – för att alla ska få vara med. Fredriks engagemang stannar inte vid spelarna i klubben. Det kan vara ett syskon som behöver en cykel – då fixar han det också. Fredriks engagemang är så mycket större än att bara vara tränare. Som den fotbollsfantast han är så spelar han själv, 46 år gammal, fortfarande i Bullis U-lag. Om man tror att Fredriks engagemang stannar vid fotboll så tror man fel. Han är även ordförande i Borlänge Bandyförening. Även där har han under många år varit tränare och ledare och han är en person som alltid finns till hands för föreningen och gör det som behövs, oavsett vad det är. Han är en riktig eldsjäl på alla sätt!

Hans Boström

IK Brage, Borlänge Revysällskap, Revyresan

1. En fantastiskt ödmjuk person som i alla lägen ställer upp i de föreningar han representerar. En eldsjäl med hjärtat helt på rätt plats och en oersättlig förebild för så många, allt från fotbollselit till funktionsnedsatta ungdomar. Hans Boström är sinnebilden för en ideell eldsjäl

2. Lojal , glad , rättvis och förståelse Han har i hela sitt liv brytt sig om människor och för Brages skull och Dalecarlia Cup en oerhört viktig Kunnig kugge och ledare i vår ideella verksamhet . Han är en underbar stark person.

Hans-Martin Isberg

BHK Borlänge Handbollsklubb

Vi har följt denna stjärna/eldsjäl i minst 14år! HM är en fantastisk människa som ger av hela sina själ och all sin tid till barn och unga vuxna som idrottar. Han är en fantastisk tillgång för flera föreningar. Han är väldigt aktiv i sitt samhällsengagemang vad gäller idrottens lika villkor för flickor/pojkar och damer/herrar. Han står verkligen upp för idrotten i Borlänge. HM som han kallas i folkmun, har ett mycket stort engagemang, ett mycket stort hjärta och en oerhörd kunskap om hur våra barn och unga vuxna fungerar. Han kan möta flickor och pojkar på lika villkor, sporra och coacha mot individuella mål. Samt hålla dem kvar vid sin idrott. HM engagerar både barn och föräldrar i hela Borlänge. Med hans personlighet, ödmjukhet, pedagogik och ett mycket stort hjärta är han vår självklara ELDSJÄL!

Helen Sunesson

Sellnäs IF

Helen och hennes man ville att barn och ungdomar skulle få en aktivitet att göra på hemmaplan. När Sellnäs IF inte kunde bedriva hockeyverksamhet gick de således med i skidförbundet istället. I början åkte man skidor i månens sken bakom klubbhuset. Sedan starten har Helen haft hand om träningarna. Hon har en förmåga att se varje barn/ungdom vilket får dem att växa. Alla åldrar tränar tillsammans vilket gör att det blir en familjär sammanhållning. I Sellnäs IF deltar man efter sina egna förutsättningar, målet är att skapa ett intresse för längdskidåkning och ha roligt. Förutom träningar har Helen ordnat t ex cykeldagar och det årliga pepparkakshusbaket.

Inga Gillsberg

RIA

Inga har arbetat ideellt som sköterska på RIA i många år. Inga har utför en viktig och kärleksfull handling. Inga har gett sjukvård till människor som på grund av missbruk, hemlöshet, kriminalitet eller brist på fungerande nätverk befinner sig i socialt utsatt livssituation. Inga har med sin breda yrkeskunskaper som Distriktssköterska bidragit till att utsatta människor har fått vård. Hon har hjälpt till med att lägga om sår, kollat blodsocker, haft läkarkontakter, tagit blodtryck eller lotsat vidare till sjukvården.

Isak Bolin

Borlänge discgolfklubb

Isak har de senaste åren lagt i stort sett all sin lediga tid på att bygga Borlänge discgolfbana. Under sin gymnasietid fick han upp ögonen för sporten och tanken på att bygga en bana i Borlänge väcktes. Samtidigt som studier (med toppbetyg) på teknikprogrammet, fotbollsträningar och bandyträningar har han han har startat en discgolfförening, pratat med markägare, med kommunen och sett till så att banan har kommit på plats. Han har med hjälp av familj och vänner lagt stor tid på att röja, anlägga och underhålla banan där många borlängebor idag tillbringar ledig tid. Discgolf är en av Sveriges snabbast växande sporter och Isak har lagt ner sin själ i att få banan riktigt bra. Isak vill att sporten ska vara för alla och han har utbildat sig till instruktör för att fler ska få ta del av sporten. Isak är i allt han gör ett föredöme för andra ungdomar och han förtjänar att bli utsedd till årets eldsjäl!

 

Isberg, Familjen

Islingby IK

En familj på tre som leder 2 st flicklag 06/07 i Islingby IK. Mamma Jenny, pappa Hans Martin och sonen Hjalmar samt att dottern Rut tillhör laget som verkligen imponerar när man deltar i seriespel i Dalarna. Inget är omöjligt för dessa ledare om det så gäller att klippa, ritsa eller laga mål de ställer alltid upp. Här är det en familj som verkligen lägger ned mycket av sin fritid för ett gäng flickor som tycker om att delta i Islingby IK fotboll verksamhet.

Jocke Nyström

Borlänge Bandy

1. Jocke jobbar ideellt med hela bandyföreningen! Han skapar en familjeanda i klubben där alla är välkomna oavsett ålder och kön. Där mottot är att man skall trivas och vara välkomna till Tunets IP. Förutom att han driver A-laget som tränare har han under den gångna säsongen varit en eldsjäl att få igång flickbandyn. Ett tjugotal flickor är nu med i organiserad träning. Utöver detta har han under året inbjudit flicklag från hela Sverige att under en helg varit med och spelat matcher mot varandra. Helt unikt för Sverige och flickbandyn. Har fått mycket kred ifrån Svenska Bandyförbundet för detta initiativ! . Utan dessa eldsjälar vore en sport som bandyn har i Borlänge kanske ett avslutat kapitel för länge sedan. Utöver detta och hur han hinner med, driver han restaurang-rörelse på heltid!

2. En person med så mycket glöd och energi för ungdomar i alla åldrar. Fått igång tjejbandyn i klubben och tränar dom. Arbetar med cupen som cupgeneral, tränar A-laget etc. Jocke är en fantastisk person som gör så mycket gott för så många, helt ideellt. Vi är stolta och tacksamma för Jockes engagemang i vår förening.

3. Fantastisk i sitt engagemang och ivrare för bandysporten. Tränar och leder A-laget, driver på ungdomsverksamheten. Outtröttlig och alltid positiv med förmåga att få spelare att trivas och tro på sig själva.

4. En engagerad och driven eldsjäl som brinner för Borlänge Bandy och dess ungdomar. Jocke har ett stort hjärta för klubben både som ledare för A-lag och den allt mer växande tjej satsningen i klubben

5. Han är A-lags tränar, tränar ungdomslag och ungdoms ansvarig. Han lägger mycket av sin lediga tid på Borlänge bandy för att få klubben att fungera, utan han skulle nog inte Borlänge bandy finnas kvar.

Johan Hartmeyer Liverhall

X-Cons Borlänge

1. För stort engagemang för andra människor. Och stora hjärta som slår för att hjälpa andra människor.

2. Stort hjärta

3. Jag vill nominera han för han vill alltid stötta dom som behöver hjälp och han har ett stort hjärta

4. Finns ingen annan människa som varit med om så mycket å kämpat så mycket. Brinner verkligen för att hjälpa sina med människor på alla sätt å vis. Drömmer inte någon annan människa hur dumma beslut denne än skulle göra!

5. Ser till att föreningen fungerar som den ska, en stor inspiratör för unga och vuxna som varit på glid i livet med missbruk och kriminalitet. Jobbar för att motivera och ge stöd för alla medlemmar i X-cons och även utanför dessa dörrar. Ser till att dörrarna står öppna och välkomnar alla till att komma till en trygg plats för alla som behöver och vill ha stöd.

Johan Sellberg

Borlänge Hockey

Ruggigt dedikerad och engagerad lagledare för hockeyklubbens U11-lag, som sprider sig i hela klubben.

Körv-Åke

Borlänge Hockey

1. Min pappa Körv-Åke är en riktig eldsjäl. Hjälper till på alla hemma matcher med Borlänge Hockey. Säljer hästkörv och matchblad. Är en social och trevlig person som känner alla i hela stan. Har även medverkat i ett program på Youtube där han fick visa upp sig som körv-åke i Borlänge. Bevisa att våran stad inte är ful och tråkig.

2. Han gör mycket för dom äldre

Leif Gunnarsson

Borlänge bordtennisklubb

Vår eldsjäls bordtennisresa startar med ett hemmasnickrat bord i den gamla tvättstugan i Bergslagsbyn. Därifrån bar det av till Borlänge bordtennisklubb och spel i ungdoms och juniorlag samt individuella tävlingar. Som för de flesta av oss kommer livet emellan men Leifs intresse fortsatte genom spel med vänner i östra porten på Domnarvets järnverk. Vid millenniumskiftet hittade Leif tillbaka till sin kära pingisklubb. Vår eldsjäl blev ungdomstränare och glöder än idag för att lära ut regler och teknik i bordtennis samt inte minst visa att respekt och hänsyn till medmänniskor är rätt väg att gå. Leif valdes till styrelseledamot och är sedan 2013 klubbens ordförande. Utöver det yttersta ansvaret med att driva klubben framåt både sportsligt och ekonomiskt ansvarar Leif för våra ungdoms och seniorlag i Dalarna samt handhar anmälningar till individuella tävlingar. Vidare håller vår eldsjäl ungdomsträningar och har startat succén "prova på pingis" där de yngsta får spela, där hallen är full och väntelista behövs. Leifs stora intresse och engagemang för sporten samt hans mjuka sätt att möta både ungdomar och föräldrar bidrar i högsta grad till det lugna och trygga klimat som råder i vår träningshall. Här kommer flera uppgifter som vår eldsjäl gör: Materialvård (bord, nät, barriärer, etc.) för att hålla nere våra kostnader, uppvisningar av pingis t.ex. i Kupolen och i skolor, materialinköp till medlemmar, tävlingsledare vid våra tävlingar m.m. Till detta kommer eget spel och tävlande som t.ex. veteran VM och veteran EM samt nationella tävlingar. Ovanstående är ett försök att visa Leifs pingisresa, en resa som vi alla hoppas ska fortsätta länge än. Vår eldsjäls gärning kan inte nog uppskattas.

Love Börjesson

Wasabryggeriets Vänner

Love har sedan föreningen startades 2002 varit dess motor. Han tar emot artister, gör soundcheck och är ljudtekniker på alla konserter, ca 20-25/år. Dessutom ansvarar han för uthyrning och städning av lokalerna när vi inte har egna arrangemang. Han hinner alltid med dubbelt så mycket som alla andra. Sedan några år är han dessutom en mycket kompetent kassör.

Mahdi Formoli

Forssa BK

Mahdi kom till Sverige 2014, som ensam flyktingbarn. Han engagerade sig direkt med barn och unga inom fotbollen och växte upp både som person men integrerades samtidigt med svett och tårar. Idag är han inte bara engagerad utan en förebild för alla barn och unga inom fotbollen.

Mats Lindqvist

Kvarnsvedens GOIF Orienteringsklubb

Vi vill nominera Mats Lindqvist eftersom han har och har haft ett oerhört stort engagemang och hjärta förklubben. Han har tidigare varit både ordförande och sekreterare under många år. Mats har varit och är en drivande kraft och en förutsättning för att barn och ungdomsverksamheten startat upp igen i Kvarnsvedens orienteringsklubb. Från att inte haft någon verksamhet alls har nu barn- och ungdomsverksamheten vuxit till att ca 40 barn tränar varje vecka. Det var hans initiativ att återstarta ungdomsverksamheten, och sen dess har han dels fungerat som ungdomsledare, dels som stöd för övriga ungdomsledare men även arrangerat nybörjarkurser i orientering för intresserade föräldrar. Mats är engagerad och engagerande, alltid glad och positiv och ställer upp i vått och torrt. Vi vill med denna nominering visa Mats att vi är otroligt tacksamma för allt han gör, och har gjort, för klubben och alla medlemmar.

Marie-Louise Lundin

X-Cons Borlänge

Hennes osjälviska engagemang i att hjälpa andra med insamlingar och utdelning till behövande. Hon vägleder kvinnor och barn från utanförskap till en meningsfull och kärleksfull relation. Hon står stadigt för nykterhet och drogfrihet. Trots hennes egna ansträngda situation så klarar hon även av att ge av sig själv.

Mikael Kvarnström

Kvarnsveden hockey

När man ibland undrar vart vi är på väg, är det så skönt att veta att det finns människor med rätt värderingar i ens närhet. Micke sätter barnen i första rummet och han lär dom vad som är rätt och fel. Vi har under många år sett honom i Borlänge ishalls korridorer och nu fortsätter han sitt engagemang i Kvarnsveden hockey. Micke är en sann eldsjäl och hans glada och välkomnande sätt sprider energi vart än han kommer. För Micke sitter det aldrig fast, det finns lösningar på varje problem. Det är en ynnest att ha honom i sin närhet, såklart är det här årets eldsjäl.

Monica Eriksson

Borlänge Filmstudio

Filmstudion har vart verksam i närmare 60 år. Monica har var verksam i denna i över 40 år.

Hon är väl värd detta pris

loggor.jpg